Cadourile le facem oamenilor, nu funcțiilor, sau stă treaba altfel?

Smiles Bags tailor made gifts, a apărut ca și idee în primăvara acestui an, când un partener ne-a solicitat cadouri personalizate pentru asociații companiei. Pentru manageri avea alocat un buget mai mic, astfel am creat pe loc un produs care să se încadreze cerințelor. Ca toate ideile de business, a venit neplanificat, la o cafea, într-o dup-amiază însorită de martie.

Pe parcursul unei luni am făcut o cifra de afaceri de ca. 3500 de Euro. Încurajați de această reușită am stbilit o strategie de abordare a nișei: cataloage, newsletter, evenimente, întâlniri. Cu această ocazie ne-am întrebat ce plus de valoare aducem noi persoanelor care doresc să se aboneze la newsletter, despre ce să vorbim?

Atunci am realizat: cadourile oferite de noi sunt un subiect de discuție larg, care poate fi împărțit în mai multe categorii: manageri; colegi și asociați; clienți și potențiali clienți. Iată și prima cugetare pe această temă


Facem cadouri cu valoare diferită către funcțiile ierarhice din companie?

Organizațiile se transformă încet încet din cele ierarhice în cele flat, în care nu mai există un manager care sa hotărască totul și să dea cu pumnul în masă. Procesul este totuși lent și anevoios, mai ales că este nevoie de o schimbare de atitudine pentru asta. Nu ajunge doar schimbarea formei.

Deși de-a lungul celor 5 ani, cât am condus o companie cu cifră de afaceri 8 mil. de euro, nu am fost niciodată, declarat, adepta diferențierilor, scriind acum oferta de cadouri pentru companii, am inclus categoriile manageri și angajați ca și segmente diferite. Așa din reflex. Pentru manageri produse mai scumpe pentru angajați mai ieftine. Mă întreb de ce?

Această diferențiere transmite faptul că oamenii sunt valorificați după funcție nu după contribuție. Însă cadourile le facem oamenilor, nu funcțiilor, sau stă treaba altfel? Diferențierea  le aduce aminte colegilor că unii câștigă mai puțin (muuult mai puțin) decât alții. Evident, și responsabilitățile sunt diferite, însă fiecare individ în parte resimte stresul la fel pe nivelul lui de ierarhie. Și atunci îmi doresc ca prin cadourile pe care le fac să le aduc aminte de diferențele acestea? Eu personal, nu. Cred că poate fi demotivant.

Voi faceți cadouri diferite pe ierarhii? De ce? Aștept cu interes comentariile voastre!