Ziua a doua: ”Mind the doors!”

“Doors are closing! Mind the doors! Mind the doors! Mind the doors!” Astăzi am avut ocazia să trăim experiența autentică a navetiștilor din Londra. Doamna conductor a metroului de suprafață cânta acest refren iar asistenții de stație încurajau, cu politețea specifică englezilor, călătorii să avanseze pe culoar. Fără vreun succes. Toată lumea era înghesuită în ușă, la mijloc gol.

De dimineață ne-am bucurat de vizita domnului ambasador Dan Mihalache împreună cu restul delegației de la Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri cât și a doamnelor de la Asociatia ”Romanian Contemporary Jewlery”. Cu ajutorul domnelor Ligia Stan și Ancăi Rădulescu am reușit să obținem finanțre de la minister și să fim prezenți la acest târg.

A fost un pic ciudat, nu prea sunt obișnuită cu oficialitățile. Am dat mâna cu toată lumea și am schimbat câteva vorbe despre afacerea noastră. Am făcut câteva poze după care au plecat mai departe. Toți din jur au râs de noi și de cadrul politic de complezență pe de-o parte, pe de altă parte admiră programul de finanțare român care sprijină designerii. La ei nu există așa ceva.

Astăzi am avut multe discuții încurajatoare cu buyeri din Anglia cât și din Asia, chiar am reușit să obținem niște contacte pentru partea de b2b. În general expozanții din jurul nostru se plâng de traficul și comenzile în scădere de la an la an. Lumea pare să cumpere din alte părți și oricum ieftin.

Tony e de 12 ani pe piață cu mărgele. Are un stand mai mic decât înainte, însă a trecut cu bine de anii de criză. De-a lungul anilor vânzările au fluctuat însă el și-a menținut calitatea produselor, s-a adaptat doar ca și piețe și canale de distribuție. Zice că acum începe din nou lumea să caute lucruri mai deosebite. Să vedem.